Ik teken en schrijf een boek over het ontwerpen van duurzame businessmodellen. Op deze pagina deel ik mijn ervaringen en inzichten die ik opdoe in dit creatieve proces...

CREATIEF PROCES - Welke titel en cover moet het nu worden?

Na heel veel lezen, schrijven, tekenen, denken en luisteren kwam ik tot 3 verschillende boekcovers die allemaal kans maken om de echte cover te worden. Maar, wat vinden jullie? Dat vroeg ik aan mijn Linkedin connecties. De reacties waren overweldigend, inspirerend, verrassend en heel nuttig. Op basis daarvan heb ik samen met vormgever Ben een nieuwe cover ontworpen.

Creatief proces - Wat is nu de juiste volgorde?

Meestal begint een auteur van een boek met het bepalen van het onderwerp, uitdenken van een structuur en het definiëren van een doelgroep. Tenminste, dat heb ik inmiddels begrepen uit gesprekken met allerlei auteurs, uitgevers en experts.

Het boek dat ik maak bestaat uit tekeningen en tekst. Hoewel tekst meestal belangrijker wordt gemaakt, vertel ik in dit boek het verhaal ook aan het hand van tekeningen. Want, ik wil dat het boek inspireert en lekker leesbaar is. Wat dan helpt is om ‘even’ alle pagina’s op de grond uit te spreiden. Helaas begint mijn kantoor al te klein te worden om alle pagina’s op de grond uit te spreiden.

Creatief proces - Teksten en tekeningen verwerken met de vormgever

Elke keer als ik enkele tekeningen en teksten gemaakt heb, ga ik naast de vormgever Ben Burger (van Studio Zeeman & Burger) zitten om de pagina’s verder vorm te geven. Het is arbeidsintensief werk, maar ook erg leuk om te doen. Voor je ogen verschijnen kleine kunstwerkjes. En gelukkig heeft Ben lekkere koffie!

Creatief proces - Purpose Case bijeenkomst Elgra

In het boek staan enkele Purpose Cases uit de praktijk. Elgra is één van die cases. Elgra wil van Olifantsgras (composteerbare) producten maken die Single Use Plastic kunnen vervangen. In een bijeenkomst gingen we met allerlei stakeholders in gesprek om te zien of wij met elkaar de puzzel konden leggen om samen impact te maken: het verder verduurzamen van de Haarlemmermeer en het terugdringen van plastic gebruik.

Wil jij alvast jouw exemplaar reserveren?

Begin november 2019 komt het boek officieel uit. Tot dat moment ben ik nog druk aan het tekenen en schrijven. Wil jij straks met het boek in de hand met de Purpose Case aan de slag? Dat kan! je moet dan nog even tot begin november geduld hebben. Kun je niet wachten? Reserveer dan nu alvast het boek! Als beloning krijg jij een uitnodiging voor de boeklancering in Haarlem. Tot dan?

Reserveer jouw exemplaar en plek tijdens de boeklancering

En dit is de nieuwe cover geworden...

2019 © Copyright | Alle rechten voorbehouden | Website door: BurgeoningDevelopment