IMPACT, zet vanuit de Purpose Case de wereld naar je hart

Hét handboek om samen maatschappelijke vraagstukken aan te pakken!

In onze samenleving staat de zoektocht naar geluk en succes vaak centraal. We streven naar rijkdom en materiële welvaart, zonder stil te staan bij de negatieve impact die we hiermee maken op de wereld om ons heen. Maar wat als we ons juist richten op het maken van positieve impact op de wereld?

In het IMPACT-boek neemt Matthijs Bobeldijk je mee op een reis naar een leven met meer betekenis. Door middel van zijn Purpose Case-methode leer je hoe je jouw talenten en passies kunt inzetten om samen met anderen een positieve impact te maken op de wereld om je heen.


In het boek leer je werken met de Purpose Case methodiek. De Purpose Case is een model én methodiek om samen te werken aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Denk aan de energietransitie, het aanpakken van sociale ongelijkheid, het verbeteren van de gezondheidszorg, het onderwijs of een ander vraagstuk dat je aan het hart gaat.


Op basis van elf thema’s (puzzelstukken) kun je samen met personen uit verschillende organisaties snel tot een netwerksamenwerking komen van waaruit je gezamenlijk werk aa het maken van positieve impact.


Of je nu al een idee hebt van de impact die je wilt maken, of juist nog zoekende bent hoe jij een bijdrage kunt leveren, dit boek biedt handvatten om jouw impact te vergroten.


Het boek is geschreven in een heldere en toegankelijke stijl, is door de auteur zelf geïllustreerd en bevat praktische voorbeelden en oefeningen zodat je zelf snel aan de slag kunt.


Bestel nu jouw exemplaar van IMPACT en begin vandaag nog met het maken van een positieve verandering in de wereld en in je eigen leven.

Matthijs buiten
Matthijs Bobeldijk

Over de auteur

"Het boek heb ik geschreven voor iedereen die op een ondernemende wijze de wereld een stukje mooier wil maken, en hierbij vastloopt in het traditionele 'businesscase denken."


"Er zijn veel mensen met goede ideeën om de de wereld te verbeteren. Veel van deze ideeën komen helaas niet van de grond. Dat is dubbele pech: voor de initiatiefnemer, maar vooral voor onze wereld! 

Als bedrijfskundig adviseur, gespecialiseerd in businessmodellen, werd ik steeds vaker gevraagd om mee te helpen aan het ontwerpen van businessmodellen waarin mensen en het behoud van onze planeet centraal staan. 

Mijn klanten in het onderwijs, de zorg, het sociale domein en/of ondernemers met duurzame ambities liepen vaak vast in bestaande managementliteratuur en bedrijfskundige modellen waarin het nastreven van economische groei voorop wordt gezet. Dan loop je vast. Dat liep ik dus ook. Daarom ontwikkelde ik een alternatief.

Wat andere lezers zeggen...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Harm Edens
"Impact. Het bedrijfsleven begint het al te begrijpen. Alleen winst maken is niet meer genoeg. De impact van alles wat je doet – op milieu en inclusieve samenleving – is minstens zo belangrijk. Nu de rest van de wereld nog. Moge dit boek daarbij helpen.”
Ms. Nameless
Add Your Stars
Kees Klomp
"Het is Matthijs Bobeldijk gelukt om een boek te schrijven waarmee mensen aan de slag kunnen én willen om de wereld mooier te maken. Onweerstaanbaar! Ik hoop dat Bobeldijk's Purpose Case net zoveel bekendheid gaat genieten als Osterwalder's Business Model Canvas. Want dat verdient het!" 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Tamara Ronteltap
"Ook studenten Commerciële Economie van de Hogeschool Leiden snappen het: winst maken ten dienste van een betere wereld, dat is pas échte winst. Mijn ervaring met de Purpose Case is dat studenten er enthousiast van worden en tot hele mooie betekenisvolle producten weten te komen. Maar bovenal komt er tijdens het uitdenken van de Purpose Case nieuwe energie vrij omdat ze door krijgen dat ze een verschil kunnen maken. Als docent én als mens wordt ik daar heel blij van."
Ms. Nameless
Add Your Stars
Michelle van der Meer
IMPACT is een inspirerend en zeer praktisch boek. Matthijs Bobeldijk legt helder uit hoe je vanuit de Purpose Case impact kan maken. Met checks en rake vragen zet hij je aan het denken. Met de Purpose Case kun je een betekenis waardemodel ontwikkelen om zo je impact en de financiële en vooral niet-financiėle opbrengsten te bepalen. Verder staan in het boek 4 praktijkcases van Change Agents. Een echte aanrader! Of je nu startende ondernemer bent of als ondernemer al een tijdje aan de weg timmert.
Ms. Nameless
Add Your Stars