IMPACT, zet vanuit de Purpose Case de wereld naar je hart

Hét boek dat samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken makkelijker maakt.

In het voorjaar van 2020 is het visuele en praktische managementboek IMPACT, ‘zet vanuit de Purpose Case de wereld naar je hart' verschenen. Het boek is geschreven en getekend door Matthijs Bobeldijk, zelfstandig adviseur en ontwerper van duurzame businesmodellen.

Iedereen die in zijn werk of privéleven vastloopt omdat ‘geld verdienen’ de boventoon voert, en gelooft dat er iets anders, meer duurzaam en menswaardigs voor in de plaats zou moeten komen kan zelf direct met dit boek in de hand het verschil maken.

Matthijs buiten
Matthijs Bobeldijk

"Het boek heb ik geschreven voor iedereen die op een ondernemende wijze de wereld een stukje mooier wil maken, en hierbij vastloopt in het traditionele 'businesscase denken."


"Er zijn veel mensen met goede ideeën om de de wereld te verbeteren. Veel van deze ideeën komen helaas niet van de grond. Dat is dubbele pech: voor de initiatiefnemer, maar vooral voor onze wereld! 

Als bedrijfskundig adviseur, gespecialiseerd in businessmodellen, werd ik steeds vaker gevraagd om mee te helpen aan het ontwerpen van businessmodellen waarin mensen en het behoud van onze planeet centraal staan. 

Mijn klanten in het onderwijs, de zorg, het sociale domein en/of ondernemers met duurzame ambities liepen vaak vast in bestaande managementliteratuur en bedrijfskundige modellen waarin het nastreven van economische groei voorop wordt gezet. Dan loop je vast. Dat liep ik dus ook. Daarom ontwikkelde ik een alternatief.

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Harm Edens
"Impact. Het bedrijfsleven begint het al te begrijpen. Alleen winst maken is niet meer genoeg. De impact van alles wat je doet – op milieu en inclusieve samenleving – is minstens zo belangrijk. Nu de rest van de wereld nog. Moge dit boek daarbij helpen.”
Ms. Nameless
Add Your Stars
Kees Klomp
"Het is Matthijs Bobeldijk gelukt om een boek te schrijven waarmee mensen aan de slag kunnen én willen om de wereld mooier te maken. Onweerstaanbaar! Ik hoop dat Bobeldijk's Purpose Case net zoveel bekendheid gaat genieten als Osterwalder's Business Model Canvas. Want dat verdient het!" 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Tamara Ronteltap
"Ook studenten Commerciële Economie van de Hogeschool Leiden snappen het: winst maken ten dienste van een betere wereld, dat is pas échte winst. Mijn ervaring met de Purpose Case is dat studenten er enthousiast van worden en tot hele mooie betekenisvolle producten weten te komen. Maar bovenal komt er tijdens het uitdenken van de Purpose Case nieuwe energie vrij omdat ze door krijgen dat ze een verschil kunnen maken. Als docent én als mens wordt ik daar heel blij van."
Ms. Nameless
Add Your Stars
Michelle van der Meer
IMPACT is een inspirerend en zeer praktisch boek. Matthijs Bobeldijk legt helder uit hoe je vanuit de Purpose Case impact kan maken. Met checks en rake vragen zet hij je aan het denken. Met de Purpose Case kun je een betekenis waardemodel ontwikkelen om zo je impact en de financiële en vooral niet-financiėle opbrengsten te bepalen. Verder staan in het boek 4 praktijkcases van Change Agents. Een echte aanrader! Of je nu startende ondernemer bent of als ondernemer al een tijdje aan de weg timmert.
Ms. Nameless
Add Your Stars