Change Agents Podcast

Laat je inspireren door Change Agents die in hun vakgebied het verschil maken!

Aflevering #14

In deze aflevering van de Change Agents Podcast spreekt host Matthijs Bobeldijk met Change Agents Jaap Ikink en Marcel van der Meulen over hun impact op de zorg en welzijn in Noord-Nederland.

 

Zij bespreken onder andere:

 • Het project Opstap, een uniek initiatief waarbij zij-instromers direct kunnen starten met werken en leren in de zorg.
 • Het belang van integratie tussen zorg en welzijn.
 • Toenemende druk op familie en de gemeenschap om zorg te verlenen.
 • Problematiek van personeelstekorten en demografische veranderingen.
 • Het belang van samenwerking tussen verschillende zorginstellingen en welzijnsorganisaties.
 • Voorbeelden van succesvolle samenwerking in Noord-Nederland.
 • Persoonlijke tips van Jaap en Marcel voor andere Change Agents.

Aflevering #13

In deze aflevering van de Change Agents Podcast spreekt Matthijs Bobeldijk met Anniek Sturm, leefstijl en kindervoedingscoach, trainer, docent en initiatiefnemer van de Buitenplaats, een plek waar je gezond en zinvol je leven ontdekt. Ze spreken o.a. over positieve gezondheid, vitaliteit en over haar reis als impactondernemer.

Podcast Matthijs Bobeldijk

Aflevering #12

In deze aflevering van de Change Agents Podcast spreekt host Matthijs Bobeldijk met Change Agent John Flierman. John is programmadirecteur van House of Hospitality, maar vooral ook aanjager en ambassadeur van het mbo en de hospitality sector.

Matthijs gaat met John in gesprek over de maatschappelijke waarde van het mbo en hospitality, over de do’s en don’ts van samenwerken tussen bedrijven, scholen en de overheid. Maar ook over het landelijke hospitality pact, de skills die je als aanjager van verandering nodig hebt en zijn muzikale carrière.

Aflevering #11

In deze aflevering van de Change Agent Podcast gaat Matthijs Bobeldijk in gesprek met Gertjan de Jong. Gertjan is fan van Olifantsgras en werkt vanuit zijn bedrijf Elgra aan een revolutie in de papierindustrie en de bouwsector door samen met anderen biobased producten te ontwikkelen. 

In de podcast spreken Gertjan en Matthijs over olifanstgras, de uitdaging om biobased producten voor een grotere markt beschikbaar te maken, maar ook over valkuilen en doorbraken in de impact-reis van Change Agent Gertjan.. 

Aflevering #10

In deze aflevering van de Change Agent Podcast sprak ik met Eva Jansen. Eva is oprichter van Incubaker en werkt samen met boeren, molenaars en bakkers aan duurzame initiatieven in de baking business. Eva is een echte Change Agent en weet als geen ander dat je je ‘kop boven het graanveld’ uit moet steken om de bakkerijwereld te verduurzamen.

Het was een inspirerend gesprek over ketendenken, duurzaamheid, de waarde brood en skills die je nodig hebt om transities te faciliteren.

Aflevering #9

Harm Edens is programmamaker, spreker, columnist en voorvechter van een volhoudbare wereld.

Met humor en scherpte stelt Harm ongemakkelijke vragen die het echte gesprek op gang brengen.

Dat doet hij onder andere bij BNR Duurzaam, Dit was het nieuws, maar ook bij Springtij en het Wij Zijn Katapultnetwerk.

In deze aflevering van de Change Agent podcast gaat host Matthijs Bobeldijk in gesprek met Harm over wat hij denkt dat nodig is om de wereld die in de fik staat te blussen.

Aflevering #8

Floris is General Manager het Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station, maar ook initiatiefnemer van Hotels for trees, een duurzame dienst voor hotels en hotelgasten die voor elke overgeslagen kamerschoonmaak een boom planten.

Floris vertelt over hoe hij zijn idee voor Hotels for Trees zo snel kreeg opgeschaald, enover zijn kijk op duurzaamheid.
 

Aflevering #7

Wat nu als we de aarde als startpunt nemen voor de productie van onze kleding? Dit is een vraag die Stijntje Jaspers zichzelf stelde. Hierover spreekt zij ook met host Matthijs Bobeldijk in deze aflevering van de Change Agent Podcast. 

Stijntje heeft 28 jaar ervaring in de modesector en gebruikt nu haar kennis en expertise om de transitie naar een volhoudbare kleding- & textiel sector te versnellen.

Aflevering #6

"Je bent wat je eet!" Dat is de stelling van Jonathan Karpatios en Xander Meijer. Jonathan is topkok en ondernemer, Xander werkt aan duurzame businessmodellen, samen zijn zij The Farm Kitchen en The Farm Kitchen’s Kookfabriek gestart.

Matthijs spreekt in deze aflevering over eten. Wat bewustwording over wat je eet, waar het vandaan komt. Welke impact het heeft op jou en de natuur.

Aflevering #5

Hoe maak je werk van je idealen? Zowel vanuit een baan als vanuit je eigen bedrijf? En wat is er nu nodig in deze veranderende wereld? In deze aflevering van de Change Agent Podcast gaat host Matthijs Bobeldijk in gesprek met Carla de Ruiter over pionierend leiderschap. 

Carla is hoofdredacteur van Pioniers Magazine en auteur van het boek 'Pionierend Leiderschap, een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie'. 

Aflevering #4

René Mondriaan, Teammanager opleidingen IT, Software Development en Mediavormgeving bij mbo-school Scalda uit Zeeland is in 2011 samen met studenten zijn team, directie, en het bedrijfsleven begonnen met het inrichten van bedrijfsmatige leeromgevingen. Het resultaat: de studenten gaan met veel plezier naar school en goed toegerust de arbeidsmarkt op!


Aflevering #3

Nastreven van oneindige groei en consumeren gaan hand in hand met elkaar. Het is vervolgens de taak van marketeers om ervoor te zorgen dat mensen blijven kopen.

Marco Kuijten is de-marketeer, docent/ onderzoeker bij Avans Hogeschool en auteur van de boeken Marketing in de nieuwe economie en Consumens.


Aflevering #2

In deze tweede aflevering gaat Matthijs Bobeldijk in gesprek met Barbro van der Ham, ondernemerscoach voor betekenisvolle ondernemers, over de financiële kant van impact ondernemen én over 'de wereld van genoeg'.  Aflevering #1

  In deze eerste aflevering gaat Matthijs Bobeldijk in gesprek met Change Agent Ludo Ansems, initiatiefnemer van Stroomversnellers.nu

  Stroomversnellers versnelt de groei van groene stroomopwek en brengen die stroom via de energiebank naar gezinnen die t nodig hebben.

  Aflevering #0

  Nastreven van oneindige groei en consumeren gaan hand in hand met elkaar. Het is vervolgens de taak van marketeers om ervoor te zorgen dat mensen blijven kopen.

  Marco Kuijten is de-marketeer, docent/ onderzoeker bij Avans Hogeschool en auteur van de boeken Marketing in de nieuwe economie en Consumens.

  De podcasts zijn ook te beluisteren via Podbean en Apple Play