Change Agents Podcast

Aflevering #8

Floris is General Manager het Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station, maar ook initiatiefnemer van Hotels for trees, een duurzame dienst voor hotels en hotelgasten die voor elke overgeslagen kamerschoonmaak een boom planten.

Floris vertelt over hoe hij zijn idee voor Hotels for Trees zo snel kreeg opgeschaald, enover zijn kijk op duurzaamheid. 


Aflevering #7

Wat nu als we de aarde als startpunt nemen voor de productie van onze kleding? Dit is een vraag die Stijntje Jaspers zichzelf stelde. Hierover spreekt zij ook met host Matthijs Bobeldijk in deze aflevering van de Change Agent Podcast. 

Stijntje heeft 28 jaar ervaring in de modesector en gebruikt nu haar kennis en expertise om de transitie naar een volhoudbare kleding- & textiel sector te versnellen.

Aflevering #6

"Je bent wat je eet!" Dat is de stelling van Jonathan Karpatios en Xander Meijer. Jonathan is topkok en ondernemer, Xander werkt aan duurzame businessmodellen, samen zijn zij The Farm Kitchen en The Farm Kitchen’s Kookfabriek gestart.

Matthijs spreekt in deze aflevering over eten. Wat bewustwording over wat je eet, waar het vandaan komt. Welke impact het heeft op jou en de natuur.

Aflevering #5

Hoe maak je werk van je idealen? Zowel vanuit een baan als vanuit je eigen bedrijf? En wat is er nu nodig in deze veranderende wereld? In deze aflevering van de Change Agent Podcast gaat host Matthijs Bobeldijk in gesprek met Carla de Ruiter over pionierend leiderschap. 

Carla is hoofdredacteur van Pioniers Magazine en auteur van het boek 'Pionierend Leiderschap, een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie'. 

Aflevering #4

René Mondriaan, Teammanager opleidingen IT, Software Development en Mediavormgeving bij mbo-school Scalda uit Zeeland is in 2011 samen met studenten zijn team, directie, en het bedrijfsleven begonnen met het inrichten van bedrijfsmatige leeromgevingen. Het resultaat: de studenten gaan met veel plezier naar school en goed toegerust de arbeidsmarkt op!


Aflevering #3

Nastreven van oneindige groei en consumeren gaan hand in hand met elkaar. Het is vervolgens de taak van marketeers om ervoor te zorgen dat mensen blijven kopen.

Marco Kuijten is de-marketeer, docent/ onderzoeker bij Avans Hogeschool en auteur van de boeken Marketing in de nieuwe economie en Consumens.


Aflevering #2

In deze tweede aflevering gaat Matthijs Bobeldijk in gesprek met Barbro van der Ham, ondernemerscoach voor betekenisvolle ondernemers, over de financiële kant van impact ondernemen én over 'de wereld van genoeg'.  Aflevering #1

  In deze eerste aflevering gaat Matthijs Bobeldijk in gesprek met Change Agent Ludo Ansems, initiatiefnemer van Stroomversnellers.nu

  Stroomversnellers versnelt de groei van groene stroomopwek en brengen die stroom via de energiebank naar gezinnen die t nodig hebben.

  Aflevering #0

  Nastreven van oneindige groei en consumeren gaan hand in hand met elkaar. Het is vervolgens de taak van marketeers om ervoor te zorgen dat mensen blijven kopen.

  Marco Kuijten is de-marketeer, docent/ onderzoeker bij Avans Hogeschool en auteur van de boeken Marketing in de nieuwe economie en Consumens.

  De podcasts zijn ook te beluisteren via Podbean en Apple Play