Video Aspect Ratio: 16:9

Samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken...

Hoe voorkom jij dat je vastloopt in het moeras van eigenbelang?

De wereld snakt naar sociale en duurzame oplossingen.

Het kan toch niet waar zijn dat de meeste oplossingen niet eens voorbij de idee-fase komen...

De meeste brainstorms zijn verre van ideaal:

  1. Hoge no-show op vergaderingen/brainstorms
  2. Er is geen echte aandacht, de deelnemers ondergaan de bijeenkomst (zitten op hun telefoon of hebben zichzelf ‘uitgeschakeld’)
  3. Enkele dominante personen pakken hun podium (bla, bla, bla)
  4. Heel veel off-topic onderwerpen en/of heel erg gesprekken op detailniveau waarbij mensen elkaar op kennis proberen af te troeven
  5. Mensen hebben een hekel aan dit soort sessies, zijn vergadermoe en geloven niet meer in het idee dat een brainstorm van toegevoegde waarde is.
  6. Afhankelijk van hoe de brainstorm verloopt neemt de geloofwaardigheid van de opdrachtgever (en het draagvlak voor het project) toe of af.

Maak gebruik van de bewezen Purpose Case methodiek en schakel Matthijs Bobeldijk hierbij als facilitator in...

De Purpose Case-methodiek gebruiken is niet ingewikkeld. je kunt hierover meer leren in de whitepaper, het boek, of de online training.

Toch kan het zijn dat je een Purpose Case bijeenkomst van jouw initiatief niet zelf wilt begeleiden. Bijvoorbeeld omdat je het verstandig vindt om een onafhankelijke facilitator het proces te laten begeleiden, óf misschien doe je liever zelf ook inhoudelijk mee. 

Wil je meer weten over het laten begeleiden van een Purpose Case bijeenkomst voor jouw initiatief? Laat dan hieronder je telefoonnummer en een terugbelverzoek achter. Je wordt dan zo snel mogelijk door Matthijs Bobeldijk of een collega teruggebeld.