"De Purpose Case biedt handvatten om betekenisvolle businessmodellen te ontwikkelen waarin zowel financiële als niet-financiële opbrengsten worden gewaardeerd en samen met anderen impact gemaakt kan worden."

De belangrijkste ontwerp criteria voor dit soort businessmodellen zijn:

1. Het startpunt is Impact maken

In een betekenisvol businessmodel zijn we op zoek naar een maatschappelijk of ecologisch vraagstuk waarmee je graag op grote schaal de aan de slag zou willen gaan. Hoewel het niet direct het probleem van jou of jouw organisatie is, zie je kansen om hiermee aan de slag te gaan.

2. Samenwerken vormt de basis

In een betekenisvol businessmodel hebt je anderen nodig om grootschalige impact te kunnen realiseren. Samen kun je het verschil maken omdat je over meer menskracht en andere middelen beschikt. Bovendien krijg je ook energie van met anderen samenwerken aan een hoger doel.

3. Toegevoegde waarde leveren is noodzakelijk

Je kunt vanuit je eigen perspectief prachtige dromen hebben om anderen te helpen, zelfs samen met anderen. Maar, ook in een businessmodel voor de betekeniseconomie zal je met je initiatief van toegevoegde waarde voor anderen moeten zijn. Dit kan door een groep mensen ergens in hun leven bij te helpen, maar ook door bewustwording bij een bepaalde groep mensen te creëren.

4. Opbrengsten kunnen zowel financieel als niet-financieel zijn

In betekenisvolle businessmodellen is er ook ruimte om opbrengsten van het initiatief mee te tellen die normaal gesproken niet in geld uitgedrukt worden. Soms zullen de samenwerkingspartners achter het businessmodel de behoefte hebben om die opbrengsten ook te kwantificeren.

11 puzzelstukken van de Purpose Case

De Purpose Case bestaat uit 11 puzzelstukken waarop je in willekeurige volgorde kunt inzoomen. Ik noem het puzzelstukken omdat deze je in de chaos van ideevorming en samenwerking kunnen helpen bij het leggen van de puzzel om tot een samenwerking te komen die erop gericht is om samen impact te maken.

Enthousiast en nieuwsgierig? Neem dan contact met mij op

Ben je enthousiast over de mogelijkheden om de Purpose Case in te zetten en nieuwsgierig of ik je daarbij kan helpen? Schroom niet contact met mij op te nemen via het contactformulier  of door mij te bellen op het telefoonnummer onderaan deze pagina.

Inspiratie: Purpose Case vlogs en blogs...

2020 © Copyright | Alle rechten voorbehouden | Website door: BurgeoningDevelopment