Studenten innovatie tour

Op maandag 23 april 2018 organiseren Hogeschool Leiden, Zuyd Hogeschool, Chemelot Innovation and Learning Labs, Innovatielink, topsector Chemie en New Business Lab de allereerste studenten innovatie tour.

Studenten innovatie tour

In de Amerikaanse school(brainstorm)bus van Innovatielink vertrekken studenten van Hogeschool Leiden, minor laboratorium management & kwaliteitszorg, naar collega-studenten van Zuyd Hogeschool op de Chemelot Campus in Geleen. Deze studenten leveren vanuit Chill Labs op de campus al een bijdrage aan het verder versterken van de innovatie- en concurrentiekracht van bedrijven die in de chemie opereren.

Cases: chemicus van de toekomst, maar ook het verpakken van de toekomst

Tijdens de studenten innovatie tour gaan de studenten met twee cases aan de slag: de chemicus van de toekomst, maar ook het verpakken van de toekomst. De dag wordt afgesloten met video pitches waarin de studenten hun beelden over de chemicus van de toekomst delen, en de sector concrete tips geven voor vervolgstappen.

Samen onderweg naar de toekomst

In onze snel veranderende wereld staan we nu voor grote uitdagingen. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden is innovatie van zowel het onderwijs als in het bedrijfsleven nodig. Dit geldt ook voor de chemiesector. De verschillende samenwerkende partijen van deze innovatie tour bundelen hun krachten om op een ludieke en inspirerende manier studenten, onderwijs en het werkveld samen te brengen en na te denken over de chemicus van de toekomst.

Meer informatie over de samenwerkingspartners:

Over de schrijver
Matthijs Bobeldijk heeft een bedrijfskundige achtergrond en is auteur van het boek IMPACT en ontwikkelaar van de Purpose Case, een instrument waarmee je maatschappelijke businessmodellen kunt ontwerpen. Het is de missie van Matthijs om een bijdrage te leveren aan een versnelde transitie naar de betekeniseconomie en het (beroeps)onderwijs van de toekomst.
Reactie plaatsen