Samen met studenten van Hogeschool Leiden willen wij de wereld een stukje duurzamer maken

Samen met studenten van Hogeschool Leiden willen wij de wereld een stukje duurzamer maken

Bij New Business Lab helpen wij organisaties om tot nieuwe (bij voorkeur ook duurzamere) businessmodellen te komen. Het valt ons op dat het daadwerkelijk duurzaam aanvliegen van de totale bedrijfsvoering nog best lastig is. Het vraagt om commitment en inventiviteit om dit daadwerkelijk te realiseren.

In het kader van ‘practice what you preach” streven we zelf ook naar een duurzame(re) bedrijfsvoering. Daar zijn we nog niet, maar we zetten stappen…

Ontwikkeling

Mede dankzij Pim en Paul, twee hbo-studenten van de Hogeschool Leiden / Generade die in het kader van de minor laboratoriummanagement onderzoek deden naar het ontwikkelen van duurzame viltstiften. Omdat we visueel werken gebruiken we namelijk heel veel viltstiften…

Hieronder vertellen wij allemaal vanuit ons eigen perspectief waarom de samenwerking tussen studenten, ondernemers en de school zo interessant bleek te zijn…

“In dit project heb ik ervaren wat de kracht is van een relevante praktijkvraag voor het onderwijs. Doordat Matthijs zeer betrokken was bij het onderwerp werden Pim en Paul meegenomen door zijn visie en enthousiasme. Werken met een team van gemotiveerde mensen geeft mij ook weer een bak met energie om meer van dit soort initiatieven te ontplooien! Gaaf!”
Roel Schelland, docent moleculaire biologie Hogeschool Leiden & Generade

“Werken aan een groot project is als een puzzel. Alle projectleden houden hun eigen stukjes beet in de vorm van gespecialiseerde kennis. Passie, inzicht en duidelijke afspraken is wat deze stukken verbindt.”
Paul de Vink, student Hogeschool Leiden

“Tijdens dit project vond ik het erg leuk om de combinatie tussen laboratorium werk en het stukje management wat er bij komt kijken te doen. Het gene wat op mijn het meeste impact heeft gemaakt was het invullen van de canvassen en heb ik veel geleerd over hoe het in zijn werking gaat. Daarnaast was het erg interessant om bezig te zijn met duurzaamheid. Dit werd nog een keer benadrukt bij het validatiegesprek met een trainer. Hier werd nogmaals bevestigd dat er echt vraag is naar een duurzame marker.”
Pim Vreeken, student Hogeschool Leiden

“Ik wens elke (hoge)school zulke enthousiaste en gepassioneerde mensen als Roel, Pim en Paul toe! De combinatie van een gedreven en flexibele docent die studenten de ruimte geeft, met zulke pro-actieve studenten is een geweldig startpunt voor een project waarin iedereen leert! Ik heb enorm veel geleerd van Pim en Paul als het gaat om de ontwikkeling van duurzame viltstiften. We hebben nu een veel beter beeld van de vervolgstappen die we moeten zetten om echt tot de duurzame viltstiften te komen! Bedankt Pim, Paul & Roel!”
Matthijs Bobeldijk, Business Model Designer & eigenaar New Business Lab

Over de schrijver
Matthijs Bobeldijk heeft een bedrijfskundige achtergrond en is auteur van het boek IMPACT en ontwikkelaar van de Purpose Case, een instrument waarmee je maatschappelijke businessmodellen kunt ontwerpen. Het is de missie van Matthijs om een bijdrage te leveren aan een versnelde transitie naar de betekeniseconomie en het (beroeps)onderwijs van de toekomst.
Reactie plaatsen