Purpose Case - Puzzelstuk INTENTIE

Wil jij met anderen samenwerken aan een gezamenlijke oplossing? Omdat je in je eentje nu eenmaal minder voor elkaar krijgt?

Samenwerking

Start dan de samenwerking óók met de vraag aan de ander(en) waarom zij meedoen. Op die manier begrijp je beter waar een ander vandaan komt, maar ook waar iemand naartoe wil. Start iemand vanuit een persoonlijke visie? Vanuit frustratie? Of omdat het in zijn/haar functieomschrijving staat? Het maakt niet uit met welke intentie het is, als je het maar van elkaar weet en kunt accepteren.Tips bij het puzzelstuk intenties:

  • Een grote valkuil is om mensen op hun intentie 'af te rekenen'. Het is toch zonde als je het wel eens met elkaar eens bent over de IMPACT die je wilt maken, maar niet gaat samenwerken omdat jullie intenties niet matchen? Focus dus op samen het verschil maken in plaats van de focus op jullie verschillen!
  • De 'intentie' is een mooie opening om de ander (en jezelf) beter te leren kennen: Waarom doe je wat je doet? Wat motiveert je om hieraan mee te doen en er echt iets van te maken?
    > Iemand kan meer dan één intentie hebben.
  • Een intentie kan in de loop van de tijd gaan schuiven Omdat mensen van gedachten veranderen, of omdat omstandigheden veranderen. Blijf bij elkaar de intenties checken.
  • Intenties uitspreken alleen is niet genoeg. Je moet wel samen in actie komen!

Wil je zelf met de Purpose Case aan de slag? Download hier het model en de gratis whitepaper. 

Over de schrijver
Matthijs Bobeldijk heeft een bedrijfskundige achtergrond en is auteur van het boek IMPACT en ontwikkelaar van de Purpose Case, een instrument waarmee je maatschappelijke businessmodellen kunt ontwerpen. Het is de missie van Matthijs om een bijdrage te leveren aan een versnelde transitie naar de betekeniseconomie en het (beroeps)onderwijs van de toekomst.
Reactie plaatsen